Τι είναι ο επεξεργαστής τροφίμων και ποια τα οφέλη του;

Τέλος, έχετε μερικά επιπλέον λεπτά για να περάσετε ένα νόστιμο δείπνο στην κουζίνα. Ανοίγεις το βιβλίο μαγειρικής σου, βρίσκεις την τέλεια συνταγή, διαβάζεις τα βήματα. Και γρήγορα αποφασίζουν να πάνε σε μια πιτσαρία. Με τον αριθμό των συστατικών που πρέπει να ψιλοκόψετε, να τρίψετε, να ζυμώσετε και να τεμαχίσετε προτού μπορέσετε να βάλετε το φαγητό στο φούρνο για μαγείρεμα, έχετε εξαντλήσει τον επιπλέον χρόνο που είχατε. Ωστόσο, με τη βοήθεια ενός επεξεργαστή τροφίμων, μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο μαγειρέματος στο ελάχιστο, επιτρέποντάς σας να προετοιμάσετε ακόμη και γκουρμέ γεύματα στο σπίτι.

Ένα απαραίτητο και δημοφιλές εργαλείο κουζίνας

Αυτή η συσκευή κουζίνας είναι απαραίτητο πράγμα στην κουζίνα. Ξεκίνησε αρχικά ως μηχανή που χρησιμοποιούνταν μόνο από κορυφαίους σεφ και γνώστες της μαγειρικής. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο εκπληκτικά απλοί και αποτελεσματικοί ήταν οι επεξεργαστές τροφίμων, έγιναν δημοφιλείς. Η παραγωγή έχει αυξηθεί, οι τιμές έχουν μειωθεί και τώρα η μέση κουζίνα μπορεί να αντέξει οικονομικά να καθίσει στο τραπέζι.

Αυτά τα μηχανήματα χρειάζονται χρόνο μακριά από κοινές εργασίες κουζίνας, όπως τεμαχισμός, τεμαχισμός, τεμαχισμός, πολτός, ζύμωμα, τεμαχισμός, τρίψιμο και τεμαχισμός. Επιπλέον, ανακουφίζουν από το άγχος στα δάχτυλα, τους καρπούς και τους πήχεις, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για άτομα που υποφέρουν από προβλήματα στις αρθρώσεις και αρθρίτιδα.

Δυνατό και αποτελεσματικό

Ενώ ορισμένες μικροσκοπικές μηχανές επεξεργασίας τροφίμων λειτουργούν χειροκίνητα, οι περισσότερες τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Κατά κανόνα, η ισχύς είναι περίπου 500-1200 W, που δίνει αρκετή ισχύ για να κόψετε τα πιο σκληρά προϊόντα. Ο κινητήρας είναι ισχυρός, αλλά είναι τοποθετημένος μέσα στη βάση, καθιστώντας τον ουσιαστικά ηχομόνωση. Ο κινητήρας περιστρέφει μεταλλικούς δίσκους ή λεπίδες σε υψηλές ταχύτητες.

Συνήθως οι επεξεργαστές τροφίμων έχουν δύο χειριστήρια ταχύτητας: χαμηλή ή υψηλή και ορισμένες, όπως η Cuisinart DLC-2014N, διαθέτουν κουμπί παλμού. Το κουμπί ώθησης σάς επιτρέπει να ελέγχετε χειροκίνητα τις λεπίδες διατηρώντας παράλληλα υψηλή ταχύτητα περιστροφής.

Διαστάσεις

Οι επεξεργαστές τροφίμων διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, ανάλογα με τις ανάγκες μαγειρέματος σας. Τα μπολ διατίθενται σε διάφορα μεγέθη: μεγάλα, μεσαία και μικρά. Μικρό ή μίνι, συνήθως ξεκινά με δύο φλιτζάνια και μπορεί να φτάσει έως και πέντε φλιτζάνια. Ένα μεσαίο ή συμπαγές μπολ μπορεί να χωρέσει πέντε έως επτά ή και έντεκα φλιτζάνια. Ένα μεγάλο ή μεγάλου μεγέθους μπολ χωράει επτά έως δεκατέσσερα φλιτζάνια. Ορισμένα κύπελλα έχουν σημάδια στις πλευρές των λεκανών για να υποδείξουν πόση ποσότητα έχετε επεξεργαστεί χωρίς να βγάλετε το κύπελλο μέτρησης. Ορισμένοι κατασκευαστές επεξεργαστών τροφίμων σας επιτρέπουν ακόμη και να αλλάξετε τα μεγέθη μπολ της ίδιας μηχανής επεξεργασίας τροφίμων.

Συνιστάται να αγοράσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων με τουλάχιστον ένα συμπαγές μπολ, αλλά ένα μεγάλο είναι το καλύτερο. Αν και κοστίζει λίγο περισσότερο, τα οφέλη του να μην χρειάζεται να αδειάζετε συνεχώς το μπολ και επίσης να είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε οποιοδήποτε μέγεθος φαγητού υπερβαίνουν την τιμή. Το μεγάλο μπολ σας επιτρέπει επίσης να ανακατεύετε πολλά τρόφιμα ταυτόχρονα. Συνήθως, ένας επεξεργαστής τροφίμων με μεγαλύτερο μπολ έχει επίσης έναν πιο ισχυρό κινητήρα για να συμβαδίσει. Αυτό σημαίνει ταχύτερα αποτελέσματα και πιο ανθεκτικό μηχάνημα. Ένα μικρό μπολ είναι βολικό για γρήγορη δουλειά, όπως το να ψιλοκόψετε μισό φλιτζάνι κρεμμύδι για μια συνταγή ή να κόψετε μπαχαρικά για να τα προσθέσετε σε μια σπιτική μηλόπιτα.

Συνημμένα

Ο κύλινδρος που οδηγεί προς τα κάτω στο μπολ καθιστά εύκολη και ασφαλή την τοποθέτηση τροφίμων στον επεξεργαστή. Όχι μόνο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως τα δάχτυλά σας εμποδίζουν τις λεπίδες, αλλά και τα δύο σας χέρια είναι ελεύθερα να προσθέσουν φαγητό.

Οι μηχανές επεξεργασίας τροφίμων συνοδεύονται από μια ποικιλία εξαρτημάτων. Ένα χρήσιμο αξεσουάρ που συνοδεύει ορισμένους επεξεργαστές είναι το chute. Αυτό σας επιτρέπει να διατηρείτε τον επεξεργαστή τροφίμων σε λειτουργία και να ξεφορτώνετε τα τρόφιμα προτού μπορέσετε να προσθέσετε περισσότερα. Αντίθετα, το επεξεργασμένο φαγητό βγαίνει από το αγωγό σε άλλο μπολ ενώ μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε φαγητό στον επεξεργαστή μέσω του βαρελιού.

Το κύριο πλεονέκτημα των προσαρτημάτων επεξεργαστή τροφίμων είναι η ποικιλία των λεπίδων και των δίσκων που μπορείτε να επιλέξετε. Πολλές λεπίδες είναι καθολικές, επομένως ανεξάρτητα από τον επεξεργαστή που έχετε, πιθανότατα θα ταιριάζουν. Οι λεπίδες κάνουν έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ποιες λεπίδες έχετε καθορίζει τι μπορείτε να κάνετε με τον επεξεργαστή σας. Το πιο συνηθισμένο blade είναι το s-blade που συνοδεύει τον επεξεργαστή όταν τον αγοράζετε. Κάνει τις βασικές εργασίες κοπής. Ένα άλλο κοινό εξάρτημα είναι ο γάντζος ζύμης, ένα πλαστικό εξάρτημα που ζυμώνει τη ζύμη. Εάν ψήνετε συχνά ψωμί, ένας γάντζος ζύμης θα σας φανεί χρήσιμος. Αυτό μειώνει τον χρόνο ανάμειξης σε λίγα λεπτά.

Άλλοι εύχρηστοι δίσκοι περιλαμβάνουν μια λεπίδα τηγανιτού τηγανίσματος, που κάνει τις σπιτικές τηγανητές πατάτες παιχνιδάκι. Υπάρχουν επίσης εξαρτήματα που χτυπούν τα αυγά, τρίβουν τα τυριά και τη σοκολάτα σε λεπτές φέτες και τα λαχανικά για σαλάτες. Τα κομμάτια που προέρχονται από τον επεξεργαστή τροφίμων κόβονται ομοιόμορφα τόσο σε μέγεθος όσο και σε πάχος. Αυτό όχι μόνο κάνει το φαγητό πιο ελκυστικό, αλλά σημαίνει επίσης ότι το φαγητό θα ψηθεί ομοιόμορφα και επομένως θα έχει καλύτερη γεύση.

Τα πολλά οφέλη ενός επεξεργαστή τροφίμων

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των κουζινομηχανών είναι να φτιάχνετε τη δική σας παιδική τροφή. Αυτό όχι μόνο θα σας εξοικονομήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από το να χρειάζεται να αγοράζετε μικρά βάζα με παιδικές τροφές κάθε εβδομάδα, αλλά θα παρέχει επίσης πιο υγιεινή διατροφή στο μωρό σας. Με μια λεπίδα πουρέ, μπορείτε να αγοράσετε φρέσκο ​​φαγητό και να το μετατρέψετε αβίαστα σε τέλεια βρώσιμα, θρεπτικά γεύματα. Ακόμη και το κρέας μπορεί να αλεσθεί αρκετά λεπτά ώστε ένα μικρό παιδί να το φάει με ασφάλεια. Τροφές όπως τα μήλα, τα ροδάκινα, οι μπανάνες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και οι γλυκοπατάτες συνιστώνται ιδιαίτερα ως η πρώτη τροφή του μωρού. Ένας επεξεργαστής τροφίμων θα τα μετατρέψει σε πουρέ χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη παρτίδα με μία κίνηση και να παγώσετε επιπλέον συστατικά σε παγάκια, εξοικονομώντας χρόνο στο μέλλον.

Τα οφέλη ενός επεξεργαστή τροφίμων περιλαμβάνουν επίσης τη βοήθεια στον έλεγχο του βάρους ή ακόμα και στην απώλεια βάρους. Ενώ η χρήση ενός επεξεργαστή τροφίμων προφανώς δεν θα σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες, τα οφέλη είναι ότι τρώτε υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να μαγειρέψετε μόνοι σας στο σπίτι. Τα εστιατόρια γρήγορου φαγητού είναι γιγάντιες παγίδες θερμίδων. Αντί να ξοδεύετε χρήματα σε τροφές που θα σας επαναφέρουν μόνο τους στόχους απώλειας βάρους, χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων που θα σας βοηθήσει να προετοιμάσετε γρήγορα γεύματα στο σπίτι, όπου μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα των θερμίδων που δίνετε στα τρόφιμα και όπου μπορείτε να επιλέξετε φρέσκα, υγιεινά συστατικά. Επίσης, εξοικονομήστε χρήματα για να ξοδέψετε σε άλλα πράγματα.

Τέλος, εκπλήξτε την οικογένεια και τους φίλους σας με γκουρμέ πιάτα. Απολαύστε μια καλή στιγμή τρώγοντας νόστιμο φαγητό αντί να εργάζεστε στην κουζίνα προσπαθώντας να ψιλοκόψετε τα υλικά. Ή ανακατέψτε σάλτσα και σάλτσες για τις ημέρες του παιχνιδιού. Τα οφέλη από την κατοχή ενός επεξεργαστή τροφίμων είναι σχεδόν απεριόριστα!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *